mainImage

Parkeren Oud Rijswijk vaak nog zoekplaatje

Foto: Peter van Zetten
15 januari 2020, 23:26 uur
Algemeen

In het Museum Rijswijk werd woensdag de vijfde editie van het EHBR lab – Eerste Hulp bij Retail-afgesloten. Dit lab is een samenwerking tussen de Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, School voor Retail Den Haag, gemeente Rijswijk en winkelcentrum Oud Rijswijk. Door MBO studenten en docenten is door middel van ‘Mystery Shopping’  gekeken naar het functioneren van het winkelcentrum en de winkels. De studenten kwamen tot de volgende bevindingen:

- Het winkelcentrum is goed bereikbaar, maar de parkeerplaatsen zijn minder goed vindbaar.

- Het winkelcentrum verrast de bezoeker door de mooie, authentieke panden en sfeer, maar een aantal panden past niet in dit beeld.

- Tussen de winkeliers is een sterke wil om samen te werken en elkaar te helpen.

Tijdens de bijeenkomst werd ook de uitslag bekendgemaakt van wekelijkse praktijkonderzoeken die door HBO studenten sinds eind vorig jaar zijn onderzocht. Dit onderzoek is gebaseerd op het gedachtengoed van Design Thinking, de toekomstbestendigheid van de zeventien retailers uit Oud Rijswijk die aan het onderzoek hebben meegedaan. De bevindingen en adviezen van de studenten werden gepitcht middels infographics in een, bij het museum passende expositievorm. De infographic van Bakkerij Bosman werd door een deskundige jury tot beste uitgeroepen.

De studenten die zich bezig hebben gehouden met de toekomstbestendigheid adviseren de retailer te gaan werken met een zelfscanmachine om de wachttijden, met name op de zaterdag, te verkorten. Ook adviseren de studenten de bakker, al bijna drie kwart eeuw een begrip in Rijswijk,  biologische producten in zijn assortiment op te nemen en aan het werk te gaan met een bestel/bezorgplatform. Met deze adviezen kan de ondernemer aan de slag om meer waarde te bieden voor het winkelend publiek, nu en in de toekomst.

Kijk hier naar de video van Wim Mecksenaar: https://www.youtube.com/watch?v=fQs28ZnM75I

Redactie:  Peter Petit

Foto en film: Wim Mecksenaar