Rijswijks Dagblad | Oranje even fijne 'ontsnapping' voor Depay

Oranje even fijne 'ontsnapping' voor Depay

mainImage

Voor Memphis Depay komt de huidige interlandperiode erg gelegen. Waar veel internationals zich maandag met een goed humeur bij Oranje meldden, duurde het bij de aanvaller even voordat er een lachje vanaf kon. Zijn werkgever Olympique Lyon had voor dit seizoen grote plannen, maar begin oktober verkeert de Franse topclub al in hoge nood.

Lyon verloor zondag met 1-0 van Saint-Étienne en staat na negen speelronden met negen punten op de veertiende plaats. De clubleiding ontsloeg de Braziliaanse trainer Sylvinho maandagavond laat.

"Het was wel even lastig om de knop om te zetten", aldus Depay, altijd een van de gangmakers bij Oranje. "In mijn hoofd heb ik dat wel gedaan. Dat moet ook. Als ik de jongens hier bij Oranje zie, is de 'mood' snel goed."

Depay begon zelf prima aan het seizoen. In de competitie scoorde hij vier keer. Al die doelpunten maakte hij echter in de maand augustus. Vorige week was de international nog wel trefzeker in de Champions League, toen Lyon vrij verrassend bij RB Leipzig won (0-2). Twee weken daarvoor scoorde Depay in de eerste groepswedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg ook (1-1).

"Ik heb bij mijn vorige clubs ook weleens in deze situatie gezeten", aldus Depay, daarmee onder meer doelend op een zware periode die PSV doormaakte toen hij zelf net was doorgebroken in het eerste elftal.

Bij Oranje hoopt de aanvaller het goede gevoel terug te krijgen. Nederland kan met winst op Noord-Ierland (donderdag) en Wit-Rusland (zondag) een grote stap zetten op weg naar deelname aan het Europees kampioenschap. "Of Noord-Ierland cruciaal is? Dat wordt elke keer gezegd als wij een kwalificatiewedstrijd spelen", aldus Depay. "Iedereen bij ons is er klaar voor. We moeten het nu afmaken."


Door: ANP | Foto: ANP