Rijswijks Dagblad | Opnieuw aangifte Wilders tegen geestelijke

Opnieuw aangifte Wilders tegen geestelijke

mainImage

PVV-leider Geert Wilders heeft opnieuw aangifte gedaan tegen de Pakistaanse geestelijke Khadim Hussain Rizvi wegens bedreiging. In een filmpje dat aan hem werd gestuurd via Twitter dreigt Rizvi Wilders te onthoofden, zo valt in de aangifte te lezen.

Rizvi is leider van de radicaalislamitische partij Tehreek-e-Labbaik (TLP) en was vorig jaar een van de drijvende krachten achter de protesten in Pakistan tegen het plan van Wilders om een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed te organiseren. "Als onze regering er eenmaal is zullen we je onthoofden", luidt de tweet die op 24 oktober werd verstuurd. Eronder stond een filmpje van Rizvi.

In een vertaling van het filmpje die in het proces-verbaal is opgenomen, wordt onder meer gerept van het "varken uit Nederland die de belediger van de profeet is". Wilders zegt zich "ernstig bedreigd" te voelen door de opname.

Wilders deed vorig jaar ook al aangifte tegen Rizvi, omdat die een zogenoemde 'fatwa' tegen hem zou hebben uitgevaardigd. De aangifte werd woensdag opgenomen in het Tweede Kamergebouw. De account is inmiddels door Twitter geschorst.

Naar aanleiding van de plannen voor een cartoonwedstrijd ontstonden vorig jaar zorgen over de veiligheid van Nederlanders in Pakistan. Wilders blies de wedstrijd om deze reden uiteindelijk af.

De familie van de afgelopen maandag veroordeelde Junaid I. had contact met Rizvi. De geestelijke zou ze thuis in Pakistan hebben bezocht en financieel ondersteunen. I. kreeg een celstraf van tien jaar voor bedreigingen aan het adres van Wilders, naar aanleiding van de cartoonwedstrijd. Hij was vanuit Frankrijk naar Nederland gereisd. Op het Centraal Station van Den Haag maakte hij vorig jaar een filmpje waarin hij onder meer zegt dat hij zijn best zal doen om "deze hond, deze onbeschaafde naar de hel te sturen", doelend op Wilders.


Door: ANP | Foto: ANP