Rijswijks Dagblad | Minister: incident speeltuin Assen schokkend

Minister: incident speeltuin Assen schokkend

mainImage

Het overlijden van een man in een speeltuin in Assen na een mogelijk zedendelict is "een zeer tragische, schokkende gebeurtenis", zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Meer wil de bewindsman nog niet over de zaak kwijt, omdat het onderzoek nog "volop loopt".

De politie moet nu "ongestoord haar werk kunnen doen zodat duidelijk kan worden wat er gebeurd is", laat Grapperhaus weten. Dat "is in het belang van de rechtsgang".

De politie kreeg zaterdagmiddag tegen 13.00 uur een melding over een man op het veldje die onzedelijke handelingen zou uitvoeren met een kind. Agenten gingen daarop af, maar inmiddels bleken ook vijf mannen uit de omgeving ernaartoe te zijn gerend. Er ontstond volgens de politie een schermutseling. Toen agenten aankwamen, zagen die het slachtoffer op de grond liggen met de vijf mannen op zich.

Burgemeester Out laat later op de avond nog weten: "Her en der lees ik de wildste speculaties over wat er vanmiddag precies is gebeurd. Er wordt door de politie hard aan gewerkt om hierover duidelijkheid te kunnen geven. Het enige juiste is volgens mij om die uitkomst af te wachten."


Door: ANP | Foto: ANP