Rijswijks Dagblad | Minister Bruins helpt vrijwilligers

Minister Bruins helpt vrijwilligers

img
img
img
img
img
img
img
voor fotoserie swipe naar links of klik op de bolletjes

De vrijwilligers "elektrische duofiets" bij woonzorgcomplex Onderwatershof in Rijswijk werden dinsdag in het zonnetje gezet door Malik Azmani en de Minister voor Medische Zorg Bruno Bruins.

Men vertrok met de elektrische duofiets voor een klein ritje door Rijswijk, om vervolgens aan te komen bij het Julialaantje, waar minister Bruno Bruins klaar stond om de vrijwilligers toe te spreken en een vaasje te overhandigen.

Hierbij waren aanwezig de vrijwilligers Rein Hamersma, Jaap Roeleveld, Peter en Tanja Olierook, Carla Gillemans, Jan van Zon, Ank Ziegers en Andre van Zomeren en de ouderen mevr. Bovet ( 103 ), mevr. Kranenburg en de heer en mevrouw van Haaster.

Woonzorgcentrum Onderwatershof is de trotse eigenaar van een elektrische duofiets met sinds kort een uitbreiding, de zogenaamde funtrain waardoor er met 4 personen gefietst kan worden. Deze fiets biedt de bewoners de gelegenheid een stukje te fietsen in de omgeving samen met een vrijwilliger. 

Heerlijk een stukje fietsen door het oude centrum, door de buurt waar men heeft gewoond of in de natuur. Voor de bewoners fijn om weer te kunnen fietsen maar dit project biedt zoveel meer. Natuurlijk de gezelligheid, het doorbreken van het vaak aanwezige sociale isolement en de wereld wordt weer een stukje groter. Ook voor therapeutische doeleinden wordt de fiets gebruikt. 

Belangrijk voor de vrijwilliger, de fiets heeft elektrische ondersteuning. 

Ook aan hen geeft dit project veel plezier en voldoening. Zij willen graag een grote groep vrijwilligers (nu zon 15 personen) aan dit project verbinden zodat de bewoners vaak hiervan gebruik kunnen maken. Daarom kunnen nieuwe vrijwilligers zich aanmelden bij de coördinator van dit project, André van Zomeren. 

Aanmelden kan door te mailen naar [email protected] of bellen naar 06 53859210. Ook kan men zich aanmelden via de receptie van Onderwatershof.

Kijk hier naar de video: https://youtu.be/5on0ug0bokk

Foto´s en video door: Wim Mecksenaar