Rijswijks Dagblad | Lieve Rachel nu ook in boekvorm

Lieve Rachel nu ook in boekvorm

mainImage

Journalist Leo van der Velde (1947) schrijft wekelijks in AD Haagsche Courant een brief aan kleindochter Rachel (7) over het Den Haag van toen en nu. Deze succesvolle columns zijn door uitgeverij VIperson, met nog niet eerder gepubliceerde verhalen en foto’s, gebundeld in het boek ‘Lieve Rachel’. In zijn columns komt een wereld tot leven die wij niet meer kennen. De naoorlogse jaren, waarin de meeste mensen eerst alleen nog een radio hebben en later de eerste televisie-uitzendingen van start gaan. Die goeie ouwe tijd daarna waarin de jeugd nog op dansles ging en scholieren naar bioscoop Cineac, om te spijbelen. Zijn ooms roken naar aftershave als Old Spice en Tabac. De brand bij K&W, Senfs Vlooienmarkt in de Houtrusthallen, de Pasar Malam daar en optredens van de Rolling Stones in Den Haag komen in 52 afleveringen voorbij. Hij neemt in ieder ‘populair historisch’ verhaal zijn kleindochter bij de hand om haar te vertellen over vroeger en ook om te luisteren naar haar dagelijkse belevenissen van nu. Kortom, een heerlijk boek over de unieke Haagse sfeer, voor alle moeders en vaders, opa’s en oma’s, kinderen en kleinkinderen. Eerder schreef Van der Velde onder meer  paperbacks als Fuiven & Kuiven, Happen & Stappen, Ballen & Kwallen, Hoeren & Snoeren en Feesten & Beesten. 

Het boek Lieve Rachel wordt op vrijdag 15 november om 17.00 uur gepresenteerd in de winkel van Paagman aan de Frederik Hendriklaan. Rachel van der Velde krijgt daar het eerste exemplaar van opa Leo. Een leuk relatiegeschenk met Sinterklaas of voor de Kerst. Prijs € 21,95, 228 pagina’s, ISBN 9789082495133. 

Voor inlichtingen over het boek en verzending: John Nieuwenhuizen, mail naar [email protected] of bel met 06-17110758. Alleen voor interviews: Leo van der Velde, 06-53333993 of mail naar [email protected]


Foto: Pascale van Reijn