Rijswijks Dagblad | Levensverhalen schrijven in Museum Rijswijk

Levensverhalen schrijven in Museum Rijswijk

mainImage

Wie erover denkt om zijn of haar levensverhaal op te schrijven, kan binnenkort terecht in Museum Rijswijk. Schrijfdocente Sylvia Roes geeft daar vanaf 22 februari een werkplaats Schatgraven in je eigen verleden.

Iedereen draagt haar of zijn eigen schatkist met zich mee. In deze werkplaats ga je via creatieve schrijftechnieken op zoek naar de parels en diamanten van je leven. Zo rijg je je anekdotes en herinneringen aaneen tot je levensverhaal.

Waarom wil iemand haar of zijn levensverhaal schrijven? Sommigen willen er bijvoorbeeld een boek over schrijven en anderen willen hun herinneringen doorgeven aan kinderen en kleinkinderen. Of je vindt het gewoon leuk om op een creatieve manier je herinneringen te onderzoeken en op te schrijven. Mensen van alle leeftijden kunnen hun levensverhaal opschrijven, daarvoor hoef je niet te wachten tot je 60+ bent.

In deze werkplaats krijg je iedere keer een ander onderwerp waar je vervolgens opdrachten over uitwerkt. Het zijn kleine thema’s die aan de orde komen, maar juist in kleine thema’s zitten de grote verhalen. Daarna deel je je verhaal met de groep, want het luisteren naar elkaar geeft herkenning en inspireert. Delen doe je overigens alleen als je dat wilt.

Je gaat schatgraven in het Museum Rijswijk, voormalig woonhuis van de dichter Tollens en een inspirerende plek waar heden en verleden samenkomen.

Er is ruimte voor minimaal zes en maximaal tien deelnemers. Waar: Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2282 BR Rijswijk (www.museumrijswijk.nl)

Wanneer: 22 februari, 8 en 22 maart, 5 en 19 april, 3, 17 en 31 mei, 14 en 28 juni 2019

Tijd: 13.30 – 16.00 uur

Kosten: €175

Aanmelden: [email protected]. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is. Meer informatie: www.toverpen.nl of [email protected]