Rijswijks Dagblad | Lesbische vrouw in azc verminkt met kokend water
mainImage

Lesbische vrouw in azc verminkt met kokend water

8 augustus 2020, 11:11 uur
Algemeen

Een 23-jarige lesbische vrouw is deze week in een asielzoekerscentrum in het Brabantse Gilze overgoten met kokendheet water. Zij liep tweedegraads brandwonden op van haar oksel tot haar bil. Dat schrijft het AD.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gaat de partijen die bij het incident betrokken waren uit elkaar plaatsen. De politie start een onderzoek. De vrouw krijgt hulp van Stichting LGBT Asylum Support en heeft aangifte gedaan.

De 23-jarige lesbische vrouw van Nigeriaanse afkomst was voor haar verjaardag op bezoek bij haar vriendin en dochtertje in asielzoekerscentrum Gilze toen er ruzie ontstond. Volgens Sandro Kortekaas van de Stichting LGBT Asylum Support werd de vriendin al langer lastiggevallen door een Nigeriaanse man en vrouw.

Volgens Kortekaas wilde de man eerder een relatie met de moeder aanknopen, waarna zij had gezegd dat ze lesbisch was. "In Nigeria is homoseksualiteit taboe. Daarna is de ellende begonnen." De man zou haar hebben gezegd haar armen en benen te zullen breken. Er ontstond volgens hem een handgemeen, waarna de vrouw kokend water over de moeder en haar dochtertje wilde gooien. De vriendin sprong ertussen en kreeg de volle laag.


Door: ANP | Foto: ANP