Rijswijks Dagblad | Laatste kans oude stadhuis te bezoeken

Laatste kans oude stadhuis te bezoeken

mainImage

Op zaterdag 30 november heeft het publiek de laatste kans om het Oude Stadhuis te bezoeken. Daarna wordt het pand getransformeerd naar het Huis van de Stad. Op deze dag kunt u nog eenmaal kijken naar hoe het ooit was, maar krijgt u ook een voorproefje van de activiteiten die straks in het Huis gaan plaatsvinden. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur.

Hieronder een opsomming van de activiteiten op volgende week zaterdag

Foto Veel inwoners hebben bijzondere herinneringen aan de trap in de hal. De plek waar menig bruidspaar gefotografeerd werd. Dit is uw kans om nog eenmaal op de beroemde trap gefotografeerd te worden. Leden van fotoclub F70 maken graag uw portretfoto.

Rondleiding Wilt u het pand nog eens goed bekijken, dan kunt u mee met de rondleidingen die begeleid worden door vrijwilligers van de Historische Vereniging Rijswijk. U neemt dan een kijkje in de Raadzaal, de trouwzalen, de hal en de Burgemeesterskamer. De begane grond is deels open voor vrije bezichtiging.

Tentoonstelling Wilt u juist zien hoe het Huis van de Stad eruit gaat zien, dan kunt u terecht bij de kleine fototentoonstelling. Ook is het mogelijk om met een zogenaamde virtual reality bril door het toekomstige Huis te ‘lopen’.

Workshops Trias zal als toekomstig bewoner van het Huis van de Stad, een deel laten zien van wat zij u kunnen bieden. Zo kunt u deelnemen aan een dansworkshop, een drumworkshop en is er speciaal voor de kinderen een workshop windlichten maken. En gedurende de dag wordt u verrast met optredens van zangers en muzikanten van het Trias Talent Agency.

Wereldkeuken Bent u ondertussen hongerig geworden, dan kunt u terecht bij de Wereldkeuken, verzorgd door Welzijn Rijswijk, voor heerlijke kleine snacks.

Helaas is het niet mogelijk het pand voor deze ene dag rolstoel- of rollator toegankelijk te maken. Belangstellenden kunnen alleen binnen komen via de trap en de smalle toegangsdeur. Het oude stadhuis is al geruime tijd niet meer actief in gebruik. Dat betekent dat er geen verwarming is en de elektriciteit niet overal werkt. Dat kan zorgen voor delen waar het donker en koud is. Verder is er een beperkte toiletmogelijkheid.