Rijswijks Dagblad | 'Kleinpolderplein gevaarlijk door vele afritten'
mainImage

'Kleinpolderplein gevaarlijk door vele afritten'

13 augustus 2020, 11:23 uur
Algemeen

Automobilisten en andere weggebruikers krijgen op het Kleinpolderplein bij Rotterdam doorgaans zoveel indrukken tegelijk dat gevaarlijke situaties ontstaan. Op dit deel van de A13 zijn veel afritten en doordat weggebruikers allerlei informatie moeten verwerken, wisselen ze soms plotseling van rijstrook. Dat meldt de ANWB op basis van eigen onderzoek onder de leden.

In de periode 2015-2017 vonden er meer dan 40 ongevallen plaats, een derde van die ongevallen was met letsel.

"Ondanks de snelheidslimiet van 80 kilometer per uur is het voor weggebruikers een uitdaging om in een kort tijdbestek de juiste afweging te maken", aldus de organisatie. "Ze moeten op de bewegwijzeringsborden letten, de juiste afslag nemen en het overige verkeer in de gaten houden."

Knooppunt Kleinpolderplein kan veiliger worden gemaakt door minder bestemmingen op de bewegwijzeringsborden te zetten en meer afstand tussen de borden aan te houden, zo komt naar voren uit het onderzoek. Automobilisten hebben dan meer tijd om informatie te verwerken. Ook kan er met betere belijning meer duidelijkheid worden gecreëerd bij de keuze van een rijstrook. Hiermee kan volgens de ANWB het vele abrupte wisselen van rijstrook worden voorkomen.


Door: ANP | Foto: ANP