Rijswijks Dagblad | Jumbo en HEMA gaan samenwerken

Jumbo en HEMA gaan samenwerken

mainImage

Jumbo Supermarkten en winkelketen HEMA bundelen hun krachten. De twee zijn met elkaar tot een principeovereenkomst gekomen voor een commerciële samenwerking in Nederland en België. Hoe de samenwerking er precies uit komt te zien is nog onduidelijk.

Volgens diverse media zouden er plannen zijn om tientallen HEMA-winkels op toplocaties om te toveren tot Jumbo's. Met de verkoop zou zo'n 100 miljoen euro gemoeid zijn, aldus bronnen in Het Financiële Dagblad. Op die manier zou HEMA, dat kampt met een fikse schuldenlast, financieel weer wat lucht krijgen.

De bedrijven zelf zeggen in een korte persverklaring alleen dat ze onder andere denken aan het versterken van elkaars winkelnetwerk. Ook willen de bedrijven HEMA-artikelen via de supermarkten van Jumbo verkopen. "Meer kunnen we er niet over zeggen", aldus woordvoerders van beide ketens.

Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt. Ook een mogelijk co-sponsorschap door HEMA van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo Visma is onderwerp van de lopende gesprekken. Beide bedrijven streven ernaar om vóór het einde van het jaar met nadere details te komen.

De samenwerking komt volgens de partijen voort uit de gedachte dat het aanbod van beide bedrijven elkaar goed aanvult. De krachtenbundeling is opmerkelijk omdat HEMA eerder nog pilotwinkels aankondigde samen met Albert Heijn, de grote rivaal van Jumbo.


Door: ANP | Foto: ANP