Rijswijks Dagblad | Herstart particuliere vervoersdienst Rijswijk
mainImage

Herstart particuliere vervoersdienst Rijswijk

12 augustus 2020, 12:09 uur
Algemeen

Vanaf 10 augustus heeft de Particuliere Vervoersdienst van Welzijn Rijswijk een herstart gemaakt.

De vrijwilligers mogen weer personen uit andere huishoudens in hun privéauto vervoeren. De deelnemers dienen zich wel te houden aan de hygiëne maatregelen van het RIVM en een aangevraagde rit afzeggen als men verkoudheidsklachten heeft of als een huisgenoot deze heeft.

Deelnemers wordt gevraagd een niet medisch mondkapje mee te nemen en te dragen tijdens de rit en rechtsachter de bestuurder plaats te nemen.
De Particuliere Vervoersdienst is een dienst waarbij vrijwillige planners bemiddelen tussen Rijswijkse senioren die particulier vervoer nodig hebben en vrijwillige rijders die deze senioren tegen een onkostenvergoeding met hun eigen auto willen vervoeren.

Deelnemers wonen in Rijswijk, zijn minimaal 67 jaar, hebben geen eigen auto en kunnen niet alleen reizen met bus, tram of trein. Zij betalen voor het lidmaatschap €30 per persoon per 12 maanden. Daarnaast betalen de deelnemers aan de rijder een bedrag per rit.

Vervoer kan worden aangevraagd voor:
- het meedoen aan recreatieve activiteiten;
- het onderhouden van sociale contacten;
- bezoekjes korter dan een uur aan de huisarts, pedicure, kapper, supermarkt en dergelijke, waarna de deelnemer weer met de rijder terug naar huis gaat.

De vrijwilligers van de vervoersdienst rijden tijdens de gebruikelijke kantooruren:
van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 12:30 tot 17:00 uur (niet op feestdagen).

Bent u geïnteresseerd en overweegt u om zich aan te melden als deelnemer, kijk dan op https://www.welzijn-rijswijk.nl/senioren/particuliere-vervoersdienst/ voor meer informatie of neem contact op met de Particuliere Vervoersdienst via 070 – 757 9 200.