Rijswijks Dagblad | Harm Smit weg bij Bibliotheek aan de Vliet

Harm Smit weg bij Bibliotheek aan de Vliet

mainImage

Harm Smit treedt op 1 september aanstaande terug als directeur/bestuurder van de Bibliotheek aan de Vliet. Smit gaat op die datum met vervroegd pensioen.

Smit vervulde in ruim 43 jaar diverse functies binnen het bibliotheekwerk. In 1998 werd hij benoemd als directeur/bestuurder van de Stichting Rijswijkse Openbare Bibliotheek. Na de fusie van de Rijswijkse bibliotheek met de Bibliotheek Leidschendam-Voorburg werd hij in 2012 de eerste directeur/bestuurder van de Bibliotheek aan de Vliet.

In de afgelopen jaren werd mede door de leiding van Smit de positie van de bibliotheek verstevigd in zowel Rijswijk als Leidschendam-Voorburg. Er is fors ingezet op bestrijding van laaggeletterdheid en het versterken van digitale vaardigheden van inwoners. Het stimuleren van leesplezier en leesbeleving en mediawijsheid binnen het onderwijs stond hoog op de agenda. Daarnaast biedt de bibliotheek een rijk en gevarieerd aanbod van activiteiten, die deels met culturele en maatschappelijke partners worden ontwikkeld.

Namens de Raad van Toezicht van de Bibliotheek aan de Vliet geeft de voorzitter, de heer Lo Casteleijn, aan grote waardering te hebben voor wat de heer Smit heeft bereikt met en voor de bibliotheek. De hele Raad van Toezicht betreurt het vertrek van Smit.

De werving voor een nieuwe directeur / bestuurder start op korte termijn.

redactie: Peter Petit

Foto: Copyright de Bibliotheek aan de Vliet