Rijswijks Dagblad | Gemeentebelangen trakteert op taart

Gemeentebelangen trakteert op taart

mainImage
Erelid Diny Sonneveldt (rechts) snijdt de taart aan samen met fractievoorzitter Ronald van der Meij van Gemeentebelangen Rijswijk

Gemeentebelangen Rijswijk was zaterdag met een standje op de weekmarkt aanwezig om te vieren dat het oude stadhuis naar het Huis van de Stad gaat. Om dit te vieren trakteerde de lokale beweging de bezoekers van de markt op een lekker stukje taart, dit onder toeziend oog van wethouder Jeffrey Keus. 

Gemeentebelangen Rijswijk heeft sinds haar oprichting in 2002 zich ingespannen om het oude stadhuis voor Rijswijk te behouden. In de raadsperiode 2014-2018 is onder verantwoordelijkheid van toenmalig wethouder Ronald van der Meij (GBR) het plan ontwikkeld om het oude stadhuis in twee fasen te renoveren tot een Huis van Stad voor Rijswijk.

Aannemer
Op 2 december aanstaande zal de aannemer beginnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zoals de planning nu laat zien, kunnen bibliotheek, Trias en Welzijn Rijswijk begin 2021 hun intrek gaan nemen in het Huis van de Stad. Vanaf dat moment kan er bovendien ook getrouwd worden op de plek waar velen dierbare herinneringen aan hebben.

Open Dag
Op zaterdag 30 november aanstaande organiseert de gemeente vanaf 11.00 uur samen met haar partners een open dag in het oude stadhuisgebouw. Inwoners van Rijswijk kunnen dan nog eenmaal het gebouw aan de Generaal Spoorlaan in zijn oude staat van binnen bezichtigen.

Parkeergarage
Er komt een studie over de bouw van een ondergrondse parkeergarage onder de vijver naast het gebouw. Deze garage zou dan eventueel gebruikt kunnen worden voor bezoekers van de het Stad van de Huis.

Tekst en foto:  Peter Petit