Rijswijks Dagblad | Gemeente denkt mee herinrichting Buvelio

Gemeente denkt mee herinrichting Buvelio

mainImage

Speeltuin Buvelio aan de Willem van Rijswijckstraat is een begrip in Rijswijk. Naast Buvelio worden nu drie scholen gebouwd. De scholen gaan gebruik maken van het terrein van Buvelio. De gemeente faciliteert het gesprek tussen Buvelio en de scholen over een gepaste vergoeding.

Al 70 jaar zorgen vrijwilligers ervoor dat kinderen uit Rijswijk en omstreken naar hartenlust kunnen spelen op een veilige speelplek. Er wordt veel gebruik gemaakt van de speeltuin. Niet alleen telt de vereniging honderden leden, ook komen regelmatig scholen, kinderopvang en BSO’s langs om gebruik te maken van de vele leuke speeltoestellen op het terrein. 

De gemeente denkt mee met de herinrichting van het terrein waar nu noodlokalen staan. Kinderen zullen ook zelf ideeën aandragen over hoe dit terrein zo leuk mogelijk gemaakt kan worden voor de leeftijdsgroep tussen 6 en 12 jaar.

Er is helaas veel wateroverlast op het terrein. Wethouder Armand van de Laar zal Buvelio introduceren bij het waterschap. “Het waterschap Delfland heeft een ambitieus programma om schoolpleinen klimaatvriendelijk in te richten en te draineren. Van dit terrein gaan drie scholen en honderden kinderen gebruik maken, genoeg reden om met elkaar rond de tafel te gaan.”

Op 30 maart opent Buvelio in aanwezigheid van burgemeester Michel Bezuijen het nieuwe speeltuinseizoen met de feestelijke viering van hun 70 jarig bestaan. 

 


Door: Gemeente Rijswijk