Rijswijks Dagblad | 'Geluk dat ik nog twee oma's en een opa heb' 

'Geluk dat ik nog twee oma's en een opa heb' 

mainImage

Het was donderdag 'oma en opa dag'. René Marquard sprak hierover met Esther van Hofwegen, voorzitter van de Rijswijkse D66, die haar oma's en opa op handen draagt!!

"Ik besef heel goed dat ik geluk heb om op mijn 31ste nog twee oma's en een opa te hebben. Mijn familie is vrij klein waardoor zij een hele belangrijke rol in mijn leven spelen. Zij hebben ook mijn man die in Nederland geen familie heeft , hebben zij als kleinkind in hun armen gesloten." 

Corona
"De afgelopen periode heb ik mijn grootouders gelukkig af en toe nog kunnen zien. We doen elke week de boodschappen voor mijn opa en oma zodat zij zelf niet naar de supermarkt hoeven.Bij het afleveren van de boodschappen staat steevast een stoel klaar in de gang met een glaasje drinken en wat lekkers zodat we elkaar op ruime afstand toch nog even kunnen spreken.

Anekdote (van mijn oma van vaders kant) 
"Waar ik als kind vaak bij mijn opa en oma ging logeren , komt mijn oma van jnmiddels 90 jaar sinds een aantal jaar af en toe een weekendje bij ons logeren. Ze noemt het haar vakantie omdat ze bij ons in de watten wordt gelegd en we urenlang spelletjes samen spelen."