Rijswijks Dagblad | Fontein in oude glorie hersteld

Fontein in oude glorie hersteld

mainImage

Het opknappen van de fontein op de hoek van de Rembrandtkade en Lindelaan is feestelijk gevierd door de Bewonersvereniging Rijswijk. Dankzij hun inzet is de fontein weer in ere hersteld. Onder belangstelling van de sponsors, vrijwilligers en omwonenden is de fontein met de vissen weer in werking gezet en spuiten deze weer water in de vijver.
 
De fontein op de hoek van de Rembrandtkade en de Lindelaan is in 1959 aangeboden door leden (huurders) en vrienden van woningbouwvereniging 'Arbeidersbelang' (de voorloper van woningcorporatie Rijswijk Wonen) ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging.
 
Rijswijk Wonen is blij dat de Bewonersvereniging Rijswijk zich hard gemaakt heeft voor de renovatie van de fontein. Ze zijn op zoek gegaan naar sponsoren en vrijwilligers. Met succes! Met dank aan bijdragen van ROC Mondriaan, aannemer Van Omme en de Groot, hoveniersbedrijf Jordy van der Sman, elektrotechnisch bureau Van Beek en de sponsors Stadskracht, Dekkers Slaapcomfort, Intermezzo Herenmode, Oldenburg Schoenen en Ad Schilperoort is de fontein nu weer in ere hersteld.
 
Het voegwerk van de gemetselde muurtjes is hersteld,  de leisteenbeplating op de zuil is opnieuw aangebracht, de pomp is gereviseerd en rondom de vijver is nieuw groen aangebracht. De opgeknapte zitbanken en nieuwe verlichting op de fontein maken het geheel af.

De Bewonersvereniging Rijswijk vertelt: “De fontein is een markant punt in Oud-Rijswijk dat voor omwonenden én Rijswijkers veel betekent. We zijn trots op het resultaat.”

Bron: Bewonersvereniging Rijswijk