Rijswijks Dagblad | Fitzie bezoekt basisschool Kristal

Fitzie bezoekt basisschool Kristal

mainImage

De mascotte van Happy Fit heeft samen met wethouder sport en volksgezondheid Happy Fit certificaten uitgedeeld aan leerlingen van groep 8 van basisschool Het Kristal. Schooldirecteur Peter de Graaf vroeg de leerlingen naar hun ervaringen met Happy Fit.

Het Nationale Schoolontbijt kwam ter sprake en de gesprekken over gezond leven. Gezond eten en veel bewegen is het devies voor een gezonde levensstijl. “Bruin brood met kaas en appelstroop”, was het antwoord van één van de leerlingen op de vraag wat er tijdens het schoolontbijt was gegeten. “Bedenk wel dat je je veel langer moet inspannen om ongezond eten zoals snacks moet verbranden dan gezond eten”, was het welgemeende advies van wethouder Lugthart.

Rijswijker Erik van der Veer had de ‘wedstrijd’, georganiseerd door Sportief Advies, gewonnen om de mascotte van Happy Fit een naam te geven. Voor het verzinnen van de naam ‘Fritzie’ kreeg de bedenker een gezondheid levensmiddelenpakket.

Vervolgens kregen de leerlingen allen een certificaat uitgereikt waarin werd vermeld dat zij de informatie over Happy Fit en gezond leven tot zich hadden genomen. Lugthart: ”Jullie gaan nu naar de middelbare school en zullen waarschijnlijk ons niet meer zien met Fitzie, maar bedenk wel dat een gezond leven je fitter en vrolijker maakt.”

Voor meer informatie: https://www.rijswijk.nl/happyfit