Rijswijks Dagblad | Eerste paal nieuw sportcomplex

Eerste paal nieuw sportcomplex

mainImage

Wethouder Björn Lugthart slaat woensdag 29 januari vanaf 16.00 uur samen met de sportverenigingen de eerste paal van het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan. Het college is hierbij ook aanwezig. Er wordt verzameld bij lunchroom Inn The Stuart aan de Handelskade.

De nieuwe sporthal die aan de Stanislas-locatie moet gaan komen onderscheidt zich vooral in duurzaamheid en de mogelijkheid om ook buiten te sporten. De Marimbahal (50 jaar oud) en de Van Zweedenzaal (43 jaar oud) voldeden al lange tijd niet meer aan de eisen van de verschillende sportbonden. Inter Rijswijk (volleybal) en Lokomotief (basketbal) moesten al langere tijd dispensatie aanvragen om in de hallen te mogen sporten.

De twee aparte sporthallen kunnen mogelijk worden gecombineerd bij grote toernooien. Met de tribunes heeft men rekening gehouden met de hoogte waar de toeschouwers zitten. Voor volleybal zit men liever hoger, terwijl het basketbal het beste zo laag mogelijk is te volgen. Voor het basketbal zijn ook nog verrijdbare tribunes zodat er een centrecourt kan worden neergezet.

Ook de duurzaamheid was belangrijk voor de gemeente. De daken van de sporthallen komen vol met zonnepanelen te liggen. En de daken die veel in de schaduw liggen krijgen een groen dak. De bouwer is ook bezig om materialen uit te slopen sporthallen waar zij elders aan het werk zijn te gebruiken voor het materiaal voor tribunes en een bar.