Rijswijks Dagblad | Druk bij HG Groep vanwege maximumsnelheid

Druk bij HG Groep vanwege maximumsnelheid

mainImage

Het Rijswijkse bedrijf HG Groep gaat het druk krijgen. Het bedrijf maakt verkeersborden. Een groot deel van de borden met 130 kilometer/uur erop werden door de HG Groep geleverd. Nu het kabinet heeft beslist dat de maximum snelheid overdag terug moet naar 100 kilometer/uur vanwege de stikstofcrisis, is het bedrijf in rep en roer.

In 2012 had het bedrijf ook te maken met grote drukte. Toen moesten 700 borden met daarop 100 kilometer worden vervangen door borden met 130 kilometer. Het bedrijf klaar de klus toen binnen drie weken.

Jacques Goddijn, directeur van de HR Groep: “Normaal produceren wij per dag honderd borden. We kunnen er 20 tot 25 per dag langs de snelwegen plaatsen. Het wordt een hele klus, maar we denken voor de jaarwisseling klaar te zijn.” In de toekomst worden de verkeersborden niet alleen van aluminium gemaakt, maar ook van bamboe. We gaan de borden ook recyclen wanneer ze niet teveel beschadigd zijn. Wanneer er een nieuw bord moet komen, kosten deze driehonderd euro per stuk.”