Rijswijks Dagblad | Droom van William Janz gaat in vervulling

Droom van William Janz gaat in vervulling

mainImage

De Rijswijkse zanger William Janz (aka William Jansen, Den Haag, 5 juni 1974) treedt op maandagmiddag 1 juni 2020,  tweede Pinksterdag, om 15.00 uur op in het Circustheater in Scheveningen.

De ‘Dutch Julio Iglesias’  zal tijdens het concert worden begeleid door een groot orkest. Het concert van de Rijswijkse Iglesias imitator vindt plaats in het kader van de Sterren aan Zee concerten, dat volgend jaar de 36e editie kent. Op zijn Facebook pagina vertelt de Rijswijkse docent hoe bijzonder dit optreden voor hem is.

“Toen ik als jongetje met mijn nu 80-jarige vader ooit voor het Circustheater stond zei hij ‘hier treden alleen maar grote artiesten op jongen’. Vanaf dat moment droomde ik: 'hier, op dit podium, hoop ik ooit te mogen staan’. En nu, eindelijk, gaat mijn droom in vervulling”.

Janz is inmiddels ook een grote hit in Spanje waar hij begin dit jaar tot de kwartfinales van het programma van Got Talent Espana schopte. Ruim twee miljoen Spanjaarden sloten de leraar Nederlands aan een Rijswijkse scholengemeenschap toen in hun harten.  In 1996 nam Janz deel aan de Soundmixshow van Hennie Huisman, hetgeen hem een finaleplaats opleverde. De kaartverkoop voor het concert van Janz in het Circustheater is inmiddels begonnen.