Rijswijks Dagblad | Doodsbedreigingen voor 'Rijswijk Kan Het'

Doodsbedreigingen voor 'Rijswijk Kan Het'

mainImage

Rosalie, de woordvoerder van ‘Rijswijk Kan Het’, gelieerd aan het landelijke Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is met de dood bedreigd. Dat meldt RTL Nieuws. ‘Rijswijk Kan Het’ protesteert zaterdag tegen de intocht van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

De bedreigingen gaan ver, vertelt ze aan RTL. "Bijvoorbeeld dat ik een kogel door mijn kop verdien. Zelfs de naam van mijn zes maanden oude baby wordt genoemd op social media." Rosalie zegt tegen RTL Nieuws dat de politie alles doet om haar en haar gezin te beschermen. "Ik vind het echt absurd." De bedreigingen gaan ver, vertelt ze. "Bijvoorbeeld dat ik een kogel door mijn kop verdien. Zelfs de naam van mijn zes maanden oude baby wordt genoemd op social media." Rosalie en haar ouders hebben nu politiebescherming gekregen.

Morgen krijgt de groep ‘Rijswijk Kan Het’ zware politiebescherming op de plek (parkeerterrein van het Oude Stadhuis) waar de anti-zwartepieten mogen demonstreren. "Het is langs de route van Sinterklaas, daar zijn we wel blij mee." Rosalie verwacht zo'n 50 tot 100 medestanders. Tot nu toe zijn er 75 aanmeldingen, waarvan er 49 uit Rijswijk zelf komen. "De rest komt uit verschillende plekken van Nederland", zegt ze.

De gemeente Rijswijk wilde tegenover RTL Nieuws geen commentaar geven of op de bedreigingen reageren.

 


Foto: ANP