Rijswijks Dagblad | Burgemeester bezoekt ‘briljanten’ echtpaar

Burgemeester bezoekt ‘briljanten’ echtpaar

mainImage

Het Rijswijkse echtpaar Jan (88) en Jo (86) van Leeuwen, woonachtig aan de Steenvoordelaan, was vrijdag 15 maart 65 jaar getrouwd. Op deze feestelijke dag bracht burgemeester Michel Bezuijen daarom een felicitatiebezoek aan dit ‘briljanten’ paar. Behalve het echtpaar waren in de overvolle huiskamer familie, vrienden en buren aanwezig.

Jo heeft vele jaren als vrijwilliger gewerkt in de centra Westhoff en Steenvoorde. Jan stond bekend als de man die kwalitatief hoogwaardige kunstgebitten maakte.

“Het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn geweest. Ook wij hebben onze ups en downs gehad”, vertelt Jo. Zo heeft Jan al geruime tijd de ziekte van Parkinson. Voor Jo betekent het, dat ze 24 uur per dag mantelzorger is. “Dat doe je toch gewoon”, zegt ze monter.

Dieptepunt in die 65 jaar was – bijna twee jaar geleden – het overlijden van hun dochter Irma. Een van de hoogtepunten, eind januari was het (tweede) huwelijk van dochter Edith met Paul. Hierbij mochten Jan en Jo als getuigen optreden.

Het leven van Jan en Jo heeft vooral in het teken gestaan van hun strijd voor een erkende status van het beroep van tandprotheticus (vroeger tandtechnieker). In hun huis hangt dan ook op een prominente plaats de oorkonde van de Stichting Nederlands Tandprothetisch Instituut. Daarin staat Jan van Leeuwen vermeld als een van de grondleggers. “Wij zijn hem erkentelijk voor zijn inzet en zijn verdiensten”, aldus de oorkonde.