Rijswijks Dagblad | Bruidspaar Offers viert 60-jarig huwelijk

Bruidspaar Offers viert 60-jarig huwelijk

img
img
.

Op woensdag 15 mei om 11.00 uur bracht Burgemeester Michel Bezuijen een felicitatiebezoek aan het bruidspaar Offers. Zij vierden hun 60-jarig huwelijk. 

Jaap Offers (86) en Magda Offers-Mottier (81) leerden elkaar kennen via de zus van Jaap. Samen hadden ze een slagerij in de Fahrenheitstraat in Den Haag. Jaap verhaalde vol vuur over deze tijd, alsof hij niet weggeweest was. Maar de opmars van de supermarkten was toch niet te stuiten geweest.

Daarna zijn ze in juni 2000 naar Rijswijk verhuisd. Allebei waren ze daar als vrijwilliger bij de omroep Rijswijk werkzaam, Jaap achter de knoppen ( geluidstechnicus ) en Magda achter de schermen ( administratie ).

Jaap vertelt vol passie, aangevuld door Magda, dat hij deze tijd voor geen goud had willen missen. Verschillende anekdotes passeerden de revue.

Ze wonen nog zelfstandig en iedere woensdag en zaterdag rijden ze met hun scootmobiel naar winkelcentrum In de Boogaard voor de boodschapjes. Hun zoons Ronald en Richard zorgden ervoor dat zij in het rijke bezit zijn van 4 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.

En dat zij trots op hun zijn blijkt wel uit de vele foto's, die in de kamer aanwezig zijn.

Foto’s: Wim Mecksenaar