Rijswijks Dagblad | Boa’s laten bonnenboekje in zak

Boa’s laten bonnenboekje in zak

mainImage

In Rijswijk zijn door de bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s) nog geen boetes opgelegd aan horecaondernemers voor overtreding van de coronaregels. De boeteteller staat in Rijswijk op nul, zo laat de woordvoerder van burgemeester Michel Bezuijen weten. Toezicht en handhaving openbaar gebied valt onder verantwoording van de Rijswijkse burgemeester. Voor eigenaren van cafés en restaurants gelden vanaf de heropening op 1 juni strikte coronaregels waaraan zij zich moeten houden. De belangrijkste regel is de 1,5 meter afstand die bezoekers in acht moeten nemen, uitgezonderd de bezoekers die één huishouden vormen. Ook moeten bezoekers, zowel binnen als buiten, een zitplaats hebben. Horecaondernemers die zich niet aan de regels houden riskeren een boete van 4000 euro.

Er zijn in Rijswijk ook nog geen officiële waarschuwingen aan horecaondernemers, die zich niet aan de regels hielden, gegeven. Met een zeer beperkt aantal ondernemers, twee of drie, is een overleg gevoerd. Bij geconstateerde overtredingen kiest de gemeente er voor om bij geconstateerde overtredingen de overtreders eerst aan te spreken in de horecagelegenheden.

Dat boa’s niemand in de Rijswijkse horeca hebben beboet wil overigens nog niet zeggen dat er helemaal geen boetes zijn uitgeschreven. Mogelijk dat de politie dit wel heeft gedaan. Naar verwachting worden deze cijfers begin juli bekend gemaakt.

Redactie: Peter Petit