Rijswijks Dagblad | Blog over Meesterbakker Roodenrijs

Blog over Meesterbakker Roodenrijs

mainImage

Hieronder de blog van Noortje over het bezoek in het kader van de Banentour.

“We moesten ons verzamelen bij de bakker Roodenrijs. We kregen toen een soort kapje op ons hoofd omdat er anders haren in het beslag komen! Toen we allemaal ons kapje op hadden gedaan mochten we met de mevrouw mee naar binnen. Toen we binnen waren werden we eerst rondgeleid door de hele bakkerij. Daarna werden we rustig langs alle plaatsen begeleid en kregen daar uitleg! Het was best interessant al dat uitleg in de bakkerij. We liepen langs de beslagmaker waar het deeg word gemaakt voor bolletjes of natuurlijk voor broodjes. We kwamen daarna in het magazijn waar al het beslag en bloem en meel ligt het was daar heel GROOT. Daarna liepen we langs een lange machine waar kleine bolletjes werden gemaakt het zag er cool uit maar het ging  s u p e r   s  l  o  o  m ! vond ik. Dan kan je toch niet per dag duizend broodjes maken zou ik denken. Maar toen, ja toen kwamen we in de sauna van de bakker. Het was daar bloedjes warm, pffff wat was het daar warm, volgens mij meer dan 42 graden. Maar het was daar sowieso heeeel warm!! Toen kwamen we weer uit de sauna en het was er opeens heel koud want je komt natuurlijk uit een warme oven, ook zagen we een bakkers oven waar je gelukkig niet in kon omdat het daar binnen 270 graden was!!! Toen we daar klaar waren met de rondleiding mochten we natuurlijk ook nog een lekker gebakje maken. Het was een soort gebak met allemaal stukjes fruit erop superrrrr lekkkkeerr natuurlijk. We moesten er eerst room op doen en daarna konden we zelf fruit pakken om er een gebak van te maken maar helaas mochten we niet de onderkant van het gebak maken. Maar het was wel super leuk! Daarna mochten we naar huis en was het bakken klaar. Het was echt super leuk ik denk wel een van de leuke dingen!!”

Noortje