mainImage

Allemaal Struisvogels uitgegeven in Rijswijk

9 april 2019, 09:54 uur
Algemeen

Het boek ‘Allemaal Struisvogels’ komt uit op 18 april 2019 en is geschreven door Marjanne van Ginkel-Vroom en Lisa van Ris (pseudoniem). De boeklancering vindt plaats in Rijswijk, bij RVG Productions, de producent en uitgever van het boek.

Allemaal Struisvogels is een biografie en vertelt het verhaal van Lisa van Ris en daarmee het verhaal van duizenden andere kinderen en volwassenen in Nederland. Lisa groeide op in een onveilige, instabiele thuissituatie, haar jeugd stond bol van fysieke en geestelijke mishandeling en seksueel misbruik. De impact hiervan op de rest van haar leven is groot. Nog steeds is het aantal kwetsbare kinderen in ons land aanzienlijk hoog. Ruim 55.000 kinderen wonen in een opvanglocatie, ruim 100.000 kinderen groeien op in zeer moeilijke omstandigheden door problemen thuis.

‘In de jeugd van Lisa waren heel wat omstanders die ongetwijfeld zagen, voelden en hoorden dat er dingen niet klopten. Maar echt ingrijpen om de situatie te veranderen, gebeurde niet. Dit maakt verdrietig, want kinderen zoals Lisa hebben onze hulp hard nodig. Het is geen fraai verhaal, maar we willen het wel vertellen. We moeten het vertellen! We willen mensen wakker schudden en ze ervan bewust maken dat alle kinderen recht hebben op een fijne kindertijd. Het is belangrijk dat iedereen hieraan een actieve bijdrage levert,’ aldus schrijfster Marjanne van Ginkel-Vroom. 

Uit onderzoeken blijkt dat kinderen die in Nederland wonen tot de gelukkigste ter wereld behoren. Toch zijn er heel wat kinderrechtelijke zorgen. Het aantal meldingen van kinderporno in Nederland is sinds 2012 met 800 procent gestegen. Kinderen die slachtoffer zijn van kindermishandeling staan lang op wachtlijsten, ze krijgen onvoldoende passende hulp. Door het jeugdbeleid zijn ze afhankelijk van wat gemeenten wel of niet voor hen doen. Landelijke cijfers over kindermishandeling ontbreken, terwijl die nodig zijn om de aanpak van kindermishandeling te verbeteren.

Het boek Allemaal Struisvogels heeft als doel om de inwoners van Nederland, de juffen en de meesters, politici, politie, postbodes, winkeliers, hulpverleners, buren, ooms en tantes aan het denken te zetten. Het verhaal moet laten inzien dat we tijdig moeten ingrijpen, dat we echt iets moeten doen. 

‘Allemaal Struisvogels’ is te koop via www.allemaalstruisvogels.nl. Van het boek gaat tien procent van de winst naar Het Vergeten Kind, een stichting die opkomt voor alle kwetsbare kinderen in Nederland.