We mogen stellen dat het sportjaar 2016 in Rijswijk werd overschaduwd door het feit dat er weer een voetbalvereniging werd opgeheven. In augustus viel het doek voor voetbalvereniging Haaglandia, de fusieclub voortgekomen uit de verenigingen RVC en Rijswijk. Het afscheid van sportpark Prinses Irene als voetbalbolwerk met een historie dat zijn weerga niet kent.

In de media en op social media lazen we hier uiteenlopende meningen over, vele mensen vielen over elkaar heen, maar het afscheid nemen van weer een Rijswijkse voetbalvereniging hakte er toch flink in bij de Rijswijkse en Haagse voetbalwereld .

2017 moet het jaar worden van Prinses Sportpark Irene, het Sportpark dat Rijswijk in het verleden op de kaart heeft weten te zetten, moet weer nieuw leven in geblazen worden.. Hieronder nog een korte reactie van Richard Douw en Albert van der Dussen die ooit nog actief als trainer zijn geweest bij de Rijswijkse fusieclub.

Albert van der Dussen: “Dat Haaglandia is verdwenen, is natuurlijk eeuwig zonde en totaal onnodig geweest. Ik heb in mijn tweede jaar in 2008 al een keer flink aan de noodbel getrokken. Hans Zielstra trok zich dit persoonlijk aan en stapte op, maar hij had beter doortastend kunnen optreden. Alles wat ik toen al heb gezegd, is helaas uitgekomen. Ik heb er met de spelers en de staf fijn gewerkt en we deden we elk jaar mee voor het kampioenschap. Echter, waar geen visie is lijden mensen. Met een faillissement als resultaat. Heel erg jammer.”

Richard Douw: “Zonde dat zo een grote vereniging er niet meer is, zeker ik daar met veel plezier heb gewerkt. Echter is het overal zo dat je aan je betalingsverplichtingen moet voldoen, dus ik zie niet waarom een voetbalclub daar een uitzondering op zou moeten zijn.

Tekst: René Marquard