De oudste kattenvereniging in Nederland, Felikat (sinds 1934), had de eer om de FIFe World Show 2017 te organiseren op 28 en 29 oktober 2017 in De Broodfabriek te Rijswijk.

De mooiste katten, die zich op eerdere shows hadden gekwalificeerd voor dit evenement, streden om de titel World Winner. De katten werden gekeurd volgens de standaarden per ras en de katten die het meest de perfecte kat benaderen, dongen mee naar deze titel.

Exposanten uit de hele wereld kwamen hier samen om hun katten te showen aan een internationaal panel van 25 keurmeesters en uiteraard, ook aan het publiek. Op de eerste dag vonden de keuringen plaats en iedere keurmeester nomineerde de beste kat voor de BEST IN SHOW-keuring op dag 2.

Dat het een internationale aangelegenheid ging worden was wel duidelijk. Naar verwachting kwamen er 2.000 katten (waarmee het de grootste Wereldshow ooit zou worden) uit meer dan 30 landen, van Brazilië, Europa tot aan China en Maleisië. Zelfs in Australië werd door de hoofdsponsor Royal Canin een wedstrijd uitgeschreven waarbij een volledig verzorgde reis naar dit evenement gewonnen kon worden.

Ook was er voor exposanten en bezoekers een keur aan standhouders die alles verkochten wat met katten te maken heeft, van krabpalen tot speeltjes, van kattenrennen tot voeding.

Eerder lieten we al foto’s zien van Keer Koorneef. Wim Mecksenaar maakte een korte film-impressie van de prijsuitreiking op de 2e dag in De Broodfabriek en fotografeerde verder niet alleen katten. Klik hier voor de video: https://www.youtube.com/watch?v=ZINETKUOD_Y