Veel inwoners volgen uit Rijswijk volgen met grote interesse de vorderingen van de aanleg van de Rotterdamsebaan nabij De Binckhorst en in de Vlietzone, die ook voor hen voordelen moet gaan opleveren.

Hierbij wederom een update van de gemeente Den Haag. Bijna 200 zakken, in totaal gevuld met 230 kuub zand, staan voor de deur van de bouwkeet langs de Laan van Hoornwijck. Het lijkt er misschien op alsof we onze werkplek aan het beschermen zijn tegen wateroverlast, maar dat is natuurlijk onzin. De reden waarom ze langs de weg staan, is om de grond voor te belasten. Deze voorbelasting is nodig omdat de Rotterdamsebaan onder de Laan van Hoornwijck doorgaat. Om dit mogelijk te maken schuiven de trambaan en de rijbaan van de Laan van Hoornwijck richting Ypenburg in de loop van 2017 op.

Op de plek waar nu de zakken zand staan, komen de weg en de trambaan voor een deel te liggen. Door het zand in zakken langs de weg te zetten, verstuift het zand nauwelijks en heeft het verkeer geen last van zand op de weg. De zakken blijven tot het voorjaar van 2017 staan.

Foto Rotterdamsebaan/ PR Jurriaan Brobbel