Rijswijks Dagblad | Wel tips, maar nog geen teken van leven vermiste tiener

Wel tips, maar nog geen teken van leven vermiste tiener

mainImage
Wel tips, maar nog geen teken van leven vermiste tiener

De politie heeft gisteren in de wijk Ypenburg een zogeheten passantenonderzoek uitgevoerd en voorbijgangers gevraagd of zij meer weten over de vermissing van Orlando Boldewijn uit Rotterdam. Een politiewoordvoerder meldde vanmorgen op Radio Rijnmond dat dit onderzoek meerdere tips heeft opgeleverd, die nu verder worden onderzocht. Maar er is nog geen teken van leven vernomen van de tiener (17).

Volgens de politie bleef Orlando wel vaker een nachtje weg van huis. “Maar dan sliep hij bij vrienden. Zij hebben hem ook al een week niet gesproken en dat maakt dat iedereen gewoon aan zijn water voelt: hier klopt iets niet,” aldus de woordvoerder tegenover Radio Rijnmond. En: ”Het was een actieve jongen met een grote vriendenkring en dat maakt dat het niet klopt.” Zijn vrienden deelden eerder honderden flyers uit om aandacht te vragen voor de vermissing van Boldewijn. “Het begint steeds aannemelijker te worden dat hem iets is overkomen.”

Orlando Boldewijn werd voor het laatst gezien in de wijk Ypenburg. Hij had een date geregeld via Grindr, een datingapp voor homoseksuelen. De man met wie hij had afgesproken, zegt dat hij de jongen zondag 18 februari rond 20 uur heeft afgezet op het Böttgerwater in Den Haag-Ypenburg. Enkele uren later stuurde de tiener nog een berichtje naar zijn moeder. Sindsdien is niets meer van hem vernomen.

De politie heeft de telefoon- en bankgegevens van de Rotterdammer nagetrokken. Beide heeft hij na zondag niet meer gebruikt. Uiteraard komt de politie graag in contact met eventuele getuigen of mensen die meer over de vermissing zouden kunnen weten, desnoods anoniem.

Bron: Dagblad 070


Foto: Digitaal Dagblad