Rijswijks Dagblad | Vorig jaar extreem veel inbraken in Rijswijk

Vorig jaar extreem veel inbraken in Rijswijk

mainImage
Vorig jaar extreem veel inbraken in Rijswijk

Er werd vorig jaar extreem veel ingebroken bij Rijswijkers. Dat blijkt uit gegevens van beslist.nl die zich baseert op cijfers van de politie en stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Het inbraakcijfer in Rijswijk in 2017 ligt ruim boven het landelijk gemiddelde. Nationaal vonden er 2,8 woninginbraken per duizend inwoners plaats, in Rijswijk lag dat cijfer op 4,0. Daarmee viel onze gemeente maar net buiten de top drie in Zuid-Holland.

Het inbraakcijfer in Zuid-Holland is vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde: 2,9 om 2,8 per 1.000 inwoners. Rijswijk ligt daar dus ruim boven. Een oorzaak hiervoor wordt bij de beschikbare cijfers van onder meer de politie niet gegeven. In Zuid-Holland heeft Gouda overigens de twijfelachtige eer om koploper te zijn. Daar lag het inbraakcijfer op 7,1. Rijswijk viel maar net buiten de top drie want Nissewaard (4,3) en Maassluis (4,1) bleven onze gemeente maar net voor.

Bekijk het volledige overzicht van inbraken per regio, data over inbraakmethoden en inbraakpreventietips op de website van beslist.nl


Foto: Digitaal Dagblad