Vermiste Roxanne uit Rijswijk volgens moeder in Haags drugspand

mainImage
Vermiste Roxanne uit Rijswijk volgens moeder in Haags drugspand

De sinds vorige week donderdag vermiste Roxanne Fuit uit Rijswijk is gevonden, maar nog niet thuis. “Haar verblijfplaats is bekend”, meldde Vermiste personen Alert woensdag aan het Rijswijks Dagblad. “We hebben na uren van praten haar locatie vast kunnen stellen, maar ze is nog zeker niet veilig en het gaat ook niet goed met haar.” Volgens de moeder van het net 18 jaar geworden meisje verblijft ze momenteel in een drugspand in Den Haag.

Johanna Fuit is zeer ongerust over de toestand van haar dochter. “De politie had zondag vastgesteld dat Roxanne nog leefde en meer konden ze niet doen, zeiden ze. Omdat ze sinds een paar dagen 18 jaar is. Ik ben het daar niet mee eens want mijn dochter zit in een drugspand.”

Vrijdag deed de moeder aangifte van de vermissing van haar dochter en sindsdien staat het leven van Johanna Fuit op z’n kop. “Ik heb Roxanne vrijdagmiddag als vermist opgegeven. Toen wilde de politie nog niets doen omdat het nog geen 24 uur was en ze inmiddels 18 jaar is. Nadat ik zelf dingen ben gaan uitzoeken, heb ik zaterdag weer contact opgenomen met politie. Ik moest langskomen en later op de dag is de politie bij mij thuis gekomen om foto's te maken van haar dagboek en haar kamer te bekijken. Ze zijn ook op meerdere plekken gaan zoeken maar er was geen enkel spoor. Ook moest ik contact opnemen met de behandelaren van Roxanne voor een risico analyse (Roxanne kampt met psychische stoornissen red.). Nadat zij zondag hebben vastgesteld dat Roxanne nog leefde, hebben ze hun handen eraf getrokken.”

Helemaal alleen staat de radeloze moeder niet. Samen met stichting stoploverboys.nu probeert zij Roxanne terug naar huis te krijgen. Daarbij schuwt Johanna Fuit geen middel en staat ze ook de pers, zoals het Rijswijks Dagblad, graag te woord.  “Wij denken dat publiciteit juist heel belangrijk is!”


| Foto: Digitaal Dagblad