Rijswijks Dagblad | Verkeer in problemen door harde wind

Verkeer in problemen door harde wind

mainImage
Wind en regen spelen verkeer parten

Het verkeer heeft zaterdag last van harde wind en regen. Op meerdere plekken is het treinverkeer gestremd door een omgewaaide boom op het spoor, meldt de NS. Volgens Rijkswaterstaat zijn op verschillende plaatsen auto's van de weg geraakt.

Tussen Ede-Wageningen en Arnhem lag het treinverkeer stil, maar daar is de boom van het spoor gehaald. Ook de treindienst tussen Meppel en Steenwijk is verstoord. Vanuit Den Bosch rijden er geen sprinters naar Boxtel en Tilburg. Tussen Amsterdam en Breda rijden door de harde wind minder Intercity Directs door harde wind op de hogesnelheidslijn.

Het KNMI heeft voor zaterdagmiddag code geel afgekondigd voor het hele land. In het binnenland kwamen zaterdag zware windstoten voor van 80 tot 90 km/uur, meldt Weeronline. Op enkele plaatsen in Noord-Holland bereikten de windstoten snelheden van meer dan 100 km/uur. De zwaarste windstoot werd gemeten op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Daar haalde de wind even stormkracht. Inmiddels is op veel plaatsen de zon doorgebroken, maar zware windstoten kunnen nog voorkomen tot aan het begin van de avond.

Meldingen van omgevallen bomen en schade aan gebouwen komen vooral uit het westen, het midden en het zuiden van het land. De brandweer in Gelderland kreeg zaterdagmiddag meer dan honderd meldingen binnen van wateroverlast, omgevallen bomen en ingestorte daken. De storm woedde het hevigst rond Ede. Tijdens lammetjesdag op de Ginkelse Heide bij Ede werd een tent met ongeveer dertig bezoekers ontruimd, meldt Omroep Gelderland.

RTV Rijnmond berichtte zaterdag dat een man gewond was geraakt aan zijn hoofd door een rondvliegende balk nadat marktkramen omwaaiden door de storm.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad