Verdachten van marteling op Caan van Necklaan voorlopig vrij

mainImage
Verdachten van marteling op Caan van Necklaan voorlopig vrij

De twee mannen die verdacht worden van een woningoverval met marteling in een woning aan de Caan van Necklaan in Rijswijk,  zijn vrijdag op vrije voeten gesteld. Mede debet hieraan is een mobiele telefoon die tijdens het onderzoek verdween. Hierdoor is er volgens de Haagse rechtbank onvoldoende bewijs om beiden nog langer vast te houden. Het tweetal is nog niet van de zaak af, de inhoudelijke rechtszaak vindt waarschijnlijk eind januari 2019 plaats.

Bij de woningoverval aan de Caan van Necklaan in februari 2017 werd een bewoner van de Rijswijkse woning verrast door een overval door twee mannen. Daarbij ging het er hard aan toe. De inwoner kreeg diverse klappen en stroomstoten toegediend en zou zijn gewaterboard. De politie hield een jaar na de gewelddadige overval een 44-jarige man uit Amsterdam aan en een 32-jarige man uit Spijkenisse. Van deze laatste zou DNA materiaal zijn aangetroffen.

Het voorarrest tegen beiden is vrijdag echter opgeheven. Het politie en justitie onderzoek heeft de afgelopen maanden geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd en bovendien raakte de mobiele telefoon van een van de verdachten zoek. Het onderzoek is nog niet afgerond, de komende tijd zullen nog getuigen worden gehoord. De inhoudelijke behandeling vindt waarschijnlijk eind januari plaats.

Bron: Omroep West


| Foto: Digitaal Dagblad