Verdachten van marteling in Caan van Necklaan (Rijswijk) blijven vast

mainImage
Verdachten van marteling in Caan van Necklaan (Rijswijk) blijven vast

De twee verdachten van een woningoverval aan de Caan van Necklaan waarbij veel geweld werd gebruikt, blijven in ieder geval tot begin volgend jaar achter slot en grendel. De inhoudelijke behandeling van de gruwelijke zaak vindt mogelijk pas in januari plaats, in december worden getuigen in de zaak ondervraagd.

Bij een woningoverval aan de Caan van Necklaan in februari 2017 werd een bewoner van de Rijswijkse woning verrast door een overval. Daarbij ging het er hard aan toe. De inwoner kreeg diverse klappen en stroomstoten toegediend en zou zijn gewaterboard.

De advocaten van de verdachten, een 44-jarige man uit Amsterdam en een 32-jarige man uit Spijkenisse, vroegen maandag voor de tweede maal tevergeefs om vrijlating. Ze zitten al zes maanden vast en hebben beiden gezinnen te onderhouden, was daarvoor het argument. De rechter achtte het vergrijp en de verdenking tegen beide mannen echter te ernstig voor opheffing van het voorarrest. Cruciaal daarbij is het DNA materiaal van de 32-jarige man uit Spijkenisse dat gevonden is.

Bron: Omroep West


Foto: Digitaal Dagblad