Slachtoffer scooterongeluk overleden

mainImage
Slachtoffer scooterongeluk overleden

De 63-jarige man die op de Huis te Landelaan twee weken geleden met zijn scooter door losliggende stoeptegels was komen te vallen, is woensdag overleden.

De social media staan bol van de klachten dat het onderhoud van voet- en fietspaden niet afdoende is om veilig te rijden met (brom)fietsers, scooters en andere weggebruikers. De gemeente krijgt ook verschillende meldingen van onveilige situaties. Men is druk bezig deze te verhelpen.

Het bracht de politieke fractie van Onafhankelijk Rijswijk ertoe om al eerder het Rijswijks College schriftelijke vragen te stellen over het onderhoud van de fietspaden. Fractievoorzitter Romy de Man van OR zag met eigen ogen hoe de Rijswijker soms fietspaden vermijdt: ” Woensdag 8 augustus zag ik een oudere man in zijn scootmobiel op de weg rijden in plaats van het fietspad omdat het fietspad er zo slecht aan toe is. Ook zijn ons enkele ongevallen bekend waarbij de slechte staat van een fietspad een rol heeft gespeeld.”

OR vraagt de gemeente achterstallig onderhoud aan de fietspaden zo spoedig mogelijk te verhelpen. Ook wil men weten hoe vaak er regulier onderhoud wordt gepleegd door de gemeente aan fietspaden.


Foto: Digitaal Dagblad