Rijswijks Dagblad | Rijswijkse link met Praagse 'kopschoppers'

Rijswijkse link met Praagse 'kopschoppers'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Drie Nederlanders die samen met anderen in Praag zijn beschuldigd van zware mishandeling van een ober zijn tot voorwaardelijke celstraffen veroordeeld en uitgewezen. De drie gaan volgens Tsjechische media niet in beroep. Ze mogen de komende vijf jaar niet in Tsjechië komen. Twee verdachten werden snel weer vrijgelaten en twee anderen zitten nog vast. Een van de hoofdverdachten is Armin N., afkomstig uit Den Haag, maar er is ook een link met enkele verdachten en Rijswijk.

Maandagavond werden in totaal zeven Nederlanders in de leeftijd van 24 tot 32 jaar opgepakt wegens de zware mishandeling, eerder op de dag op een Praags terras. Het slachtoffer is zo ernstig gewond geraakt dat hij naar de afdeling intensive care moest en aan zijn hoofd is geopereerd.

De groep vertrok vrijdag, volgens een familielid van een van de mannen, naar Praag voor een vrijgezellenweekend van de in Iran geboren Bijen K., die in Rijswijk een verhuisbedrijf runt. Ook Arash N., de broer van een van de Haagse hoofdverdachte Armin, is opgepakt. Hij werkt bij hetzelfde verhuisbedrijf als marketeer. Onbekend is of Bijen K. en Anish N., nog vastzitten, tot de drie veroordeelden behoren of al eerder zijn vrijgelaten.

Bron: ANP en AD/HC


Foto: Digitaal Dagblad