Rijswijks Dagblad | Rijswijkse agent aangevallen in woning Buziaulaan

Rijswijkse agent aangevallen in woning Buziaulaan

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Een agent van Politie Rijswijk is zaterdagmiddag door een bewoner van de Buziaulaan aangevallen. De diender raakte daarbij lichtgewond maar kon de twintig jarige verdachte wel aanhouden. De politie ging naar het betreffende pand vanwege een melding over een blaffende hond.

De motoragent ging rond 12.25 uur bij de woning aan de Buziaulaan polshoogte nemen omdat de melder zich zorgen maakte over het welzijn van de hond. Deze zou langdurig hebben lopen blaffen terwijl van de eigenaar enige tijd niets was vernomen. Ook de agent kreeg bij aanbellen geen gehoor maar hoorde de hond inderdaad janken en blaffen. Daarom besloot hij de woning binnen te gaan, waarna hij de opgesloten hond overdroeg aan iemand buiten. Bij het opnieuw betreden van de woning werd de agent aangevallen door de bewoner. Hierbij zou geprobeerd zijn de agent over de balustrade te duwen. Het lukte de agent om de verdachte met behulp van pepperspray te overmeesteren en de man met ondersteuning van inmiddels te hulp gekomen agenten aan te houden.

De politieagent raakte licht gewond en werd in de ambulance gecontroleerd. Hij kon zijn dienst vervolgen. De verdachte zit nog vast aan het politiebureau en wordt verdacht van poging zware mishandeling en poging doodslag. Zijn hond is bij een opvangadres ondergebracht.


Foto: Digitaal Dagblad