Rijswijker vast na grote cocaïnevangst ter waarde van 16 miljoen euro

mainImage
Rijswijker vast na grote cocaïnevangst ter waarde van 16 miljoen euro

Brent van D, een 43-jarige Rijswijker zit samen met twee andere verdachten vast naar aanleiding van de vondst van 615 kilo cocaïne, ter waarde van 16 miljoen euro, in een loods in Den Hoorn in november.

Door verschillende invallen in Den Haag kwam de politie op het spoor van de drie verdachten. Het drietal zwijgt vooralsnog over de zaak. Ook op de zitting voor de rechtbank die donderdag was.
Een arrestatieteam viel op 9 november rond half tien 's avonds de loods aan de Vrij-Harnasch in Den Hoorn binnen. De twee andere verdachten werden ter plekke aangehouden, terwijl Rijswijker Van D. thuis werd aangehouden. De cocaïne die gevonden werd bleek afkomstig te zijn van een Spaanse bende die inmiddels al was opgerold.

Het Openbaar Ministerie heeft bewijs dat de drie verdachten eerder in de loods zijn geweest. Zo hadden ze alle drie de sleutels en werd er DNA van de verdachten gevonden, volgens de officier van justitie. De advocaten van de verdachten vonden de bewijzen tegen hun cliënten te gering om hen vast te houden. De rechter dacht daar anders over en houdt ze nog in voorarrest.

(Bron: AD)


Foto: Digitaal Dagblad