Politie Rijswijk en politiehonden grijpen vier inbrekers

mainImage
Politie Rijswijk en politiehonden grijpen vier inbrekers

De Politie Rijswijk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier mannen aangehouden die verdacht worden van inbraak in een garagebox. De drie Hagenaars en een man zonder vaste woonplaats werden dankzij een tip van een getuige opgepakt in de buurt van de Cornelis Suyslaan.

Een oplettende Rijswijker zag de vier mannen bij een garagebox op een nog onbekend adres inbreken en vervolgens wegrennen richting de Cornelis Suyslaan. De getuige aarzelde niet en belde om 01.50 uur de politie die onmiddellijk in actie kwam. Kort daarna werden twee van de vier in de omgeving aangehouden, de andere verdachten namen de benen. Na inzet van de hondenbrigade werden deze ook opgepakt, maar zij verzetten zich bij hun aanhoudingen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen want zij werden daarbij gebeten door een politiehond. Na behandeling werden zij ook meegenomen naar het bureau.

Bij het sporenonderzoek van de inbraak werden verse braaksporen aan een garagebox aangetroffen en in de omgeving vonden agenten inbrekerswerktuig.


Foto: Digitaal Dagblad