mainImage

Politie neemt stoepkrijt in beslag bij Malieveld

28 juni 2020, 09:43 uur
112

De politie heeft zaterdagavond bij het Malieveld van enkele personen stoepkrijt in beslag genomen, meldt Regio15.

Enkele personen waren zaterdagavond bezig met het aanbrengen van hartjes en teksten met stoepkrijt op een pad langs het Malieveld. Naast honderden hartjes werd ook de tekst: 'Voor vrijheid en liefde' op het pad gekrijt. Een hardloper, die toevallig langsliep, vond het een leuk initiatief en hielp mee.

Het plan was om met krijt het hele pad langs het Malieveld te voorzien van hartjes. De politie zag het gebeuren en heeft hen gevraagd daarmee te stoppen. 

Na uitgebreid overleg met de politieleiding moesten de personen stoppen met krijten en werden de dozen stoepkrijt in beslag genomen. Zondag mogen zij de in beslag genomen stoepkrijt aan het politiebureau weer afhalen. Ook zijn de gegevens van de personen genoteerd, daarna mochten zij hun weg vervolgen. 

De organisatie achter Virus Waanzin zou zondag weer bij het Malieveld willen demonstreren tegen de coronamaatregelen. Burgemeester Remkes heeft de demonstratie verboden. 

De politie is zaterdagavond al extra alert op- en bij het Malieveld. Wethouder Boudewijn Revis vreest dat mensen zich niks aantrekken van het verbod en alsnog naar de stad komen om onrust te veroorzaken. Vorige week zondag liep de demonstratie tegen de coronamaatregelen uit op ongeregeldheden. De politie heeft toen meer dan 400 aanhoudingen verricht. 


Door: Regio15