Politie Den Haag Exclusief belichtte zaak Rini van Setten

mainImage
Politie Den Haag Exclusief belichtte zaak Rini van Setten

In de vierde editie van Politie Den Haag Exclusief stond maandag 26 november de zaak van Hagenaar Rini van Setten centraal. Rini werd op vrijdag 8 februari 2013 dood aangetroffen aan de Lekdijk-West in Bergambacht.

In een volle Rijswijkse Schouwburg vertelden officier Petra Gruppelaar, coördinator Joost Murk, teamleider Leendert Brouwer en forensisch expert René Reimerink welke problemen en uitdagingen zij op hun pad naar de oplossing van de zaak zijn tegengekomen.

Gangspoor
In zijn witte overall legde forensisch expert Reimerink uit waar hij op let als hij een plaats delict onderzoekt. ‘In een berm ligt van alles, ook spullen die helemaal niets met de zaak te maken hebben. Maar er lag ook een sleepkabel, een tang en een startkabel, vlak bij elkaar.’ Op het podium speelde hondengeleider Rob met speurhond Mark na hoe ook destijds met een hond de plaats delict is afgezocht naar mogelijke munitie. Langs de dijk was te zien dat ze het lichaam versleept hadden. Naast dit zogenoemde gangspoor vond de politie ook een mes in de buurt van het lichaam. Dit bleek later van doorslaggevend belang.

Een uitgebreidere toelichting en verslag van de avond: https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/27/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-zaak-rini-van-setten.html?fbclid=IwAR1Q9o4-pbpsehHOoNltZJV5OfydvggUSSu4cdPg4rYYswJThf1f8K2FL2o


| Foto: Digitaal Dagblad