Overvallers op woning Caen van Necklaan aangehouden

mainImage
Overvallers op woning Caen van Necklaan aangehouden

De politie heeft deze week twee mannen aangehouden die verdacht worden van een overval in een woning aan de Caen van Necklaan in Rijswijk vorig jaar. Dat maakte de politie vandaag op haar website bekend. De 34-jarige bewoner werd op 10 februari 2017 bij het binnengaan van zijn woning overmeesterd en gekneveld.

Op een vrijdagavond in februari 2017 opende een bewoner zijn voordeur om naar binnen te gaan. Voordat hij naar binnen kon stappen duwde een man hem naar binnen. Kort daarna volgden nog twee andere mannen. De drie verdachten overmeesterden het slachtoffer en bonden hem vast. De mannen doorzochten de woning waarna ze vertrokken. Nadat het slachtoffer zich wist los te maken waarschuwde hij de buren en de politie. Agenten begonnen direct met een uitgebreid buurtonderzoek. Het slachtoffer raakte bij de overval licht gewond en deed aangifte.

Onderzoek
Na de overval startte de recherche met een onderzoek. De politie hoorde meerdere getuigen en deed uitgebreid sporenonderzoek. Uit recherche onderzoek kwam de identiteit van twee verdachten naar voren. Vrijdag 2 maart hielden agenten een 32-jarige man in Zuidland aan en woensdag 7 maart volgde een tweede aanhouding van een 43-jarige Amsterdammer in Vlaardingen. De mannen zitten nog vast. De recherche gaat door met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.


| Foto: Digitaal Dagblad