Opnieuw diefstal bij Hoogvliet; burger helpt bij aanhouding

mainImage
Opnieuw diefstal bij Hoogvliet; burger helpt bij aanhouding

Donderdag was geen prettige dag voor supermarkt Hoogvliet in Rijswijk. Nadat ’s ochtends de vestiging aan de Doctor H. Colijnlaan werd getroffen door een diefstal en bedreiging met een mes, was het rond 16.35 uur de beurt aan de Hoogvliet in Winkelcentrum In de Bogaard. Ditmaal is er wel een verdachte aangehouden. Een man rende met een (Jumbo)tas vol niet-afgerekende goederen de winkel uit, maar een oplettende bezoeker zag dit en volgde hem. Op diens aanwijzingen kon een motoragent de dader staande houden.

Facebook Politie Rijswijk
“De oplettende burger!”, zo begint Politie Rijswijk het bericht over de aanhouding van de winkeldief op Facebook. “Een bezoeker van de Hoogvliet 'In de Bogaard' was voornemens om zijn boodschappen te doen. Terwijl hij de winkel inliep, zag hij dat in tegengestelde richting een man, met een gevulde Jumbo-tas de winkel verliet. De burger bedacht zich geen moment, belde de politie en bleef achter de man aanlopen. Een motoragent kreeg de melding, zag de man lopen en wilde hem staande houden. De man had hier kennelijk geen trek in, zette zijn Jumbo-tas neer en begon te rennen. De man liep echter een doodlopende straat in en hield zich verborgen onder een struik.
De motoragent was niet voor een gat te vangen en kon de man gemakkelijk vinden. De achtergelaten Jumbo-tas bleek gevuld te zijn met levensmiddelen die niet betaald waren. De man werd daarom aangehouden ter zake winkeldiefstal.”

Toeval?
Is het toeval dat de Hoogvliet in Rijswijk tweemaal op een dag bezoek kreeg van een winkeldief? Betrof het dezelfde dader als donderdagochtend bij de vestiging Doctor H. Colijnlaan? Of is het toeval dat beide winkeldiefstallen een spectaculaire ontknoping kent? Het antwoord op deze vragen is op dit moment nog niet te geven.


| Foto: Digitaal Dagblad