Rijswijks Dagblad | Miljoen euro aan namaakartikelen onderschept
mainImage

Miljoen euro aan namaakartikelen onderschept

9 maart 2020, 11:13 uur
112

Tijdens invallen in meerdere garageboxen op donderdag 5 maart in een bedrijvencomplex in Spaanse Polder in Rotterdam heeft de politie voor meer dan een miljoen euro aan namaakartikelen in beslag genomen. In het boxencomplex werden meerdere compleet ingerichte kledingwinkels aangetroffen, alle artikelen worden vernietigd. Behalve kleding vindt de politie ook parfums, schoenen en tassen van diverse luxe merken. De politie vermoedt dat de spullen allen van Turkse makelij zijn.


De inkoopwaarde van de kleding ligt volgens de politie vermoedelijk op ongeveer 450.000 euro, de verkoopwaarde gaat richting de miljoen euro. De invallen worden uitgevoerd door rechercheurs van Den Haag en Rotterdam. ‘We hebben de criminelen achter deze vorm van ondermijning een grote klap toegebracht. Uiteindelijk hebben we in zes boxen nagemaakte artikelen gevonden. Drie boxen waren ingericht als complete winkels inclusief paskamers’, aldus de coördinator veel voorkomende criminaliteit die de actie heeft opgetuigd.

Meld misdaad anoniem

Terwijl de agenten bezig waren om meerdere boxen uit te ruimen kwam er een melding binnen via Meld Misdaad Anoniem. De tip zorgde ervoor dat agenten in een andere opslagbox in hetzelfde pand nog een ingerichte winkel vol namaakartikelen vonden. ‘We hebben echt een grote partij van de markt kunnen houden. Daarnaast werd de kracht van Meld Misdaad Anoniem wederom duidelijk.’ Er werden geen verdachten aangehouden. De huurders van de boxen worden binnenkort uitgenodigd op het bureau. Heeft u het vermoeden dat er in uw omgeving namaakartikelen worden opgeslagen of verhandeld, dan kunt u dit melden via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Door: Politie