Rijswijks Dagblad | Magneetvissers vissen wapens op in Den Haag
mainImage

Magneetvissers vissen wapens op in Den Haag

Foto ter illustratie
9 maart 2020, 09:22 uur
112

Magneetvissers hebben zondag verschillende wapens uit de gracht gevist. Bij een sessie in het water van de Zuidwal haalden zij onder meer een pistool, patronen, twee alarmpistolen en een machete uit het water. De politie werd meteen gebeld, waarna een functionaris van Wapens, Munitie en Explosieven zich over de gevonden wapens en munitie ontfermde. Over de herkomst van de wapens is niets bekend. 

De wapens waren flink verroest, dus hebben al enige tijd in het water gelegen. Het ligt voor de hand dat de wapens bij een misdrijf zijn gebruikt en daarna in het water zijn gedumpt. Er is volgens Regio15 ook wat muntgeld opgevist. Dat wordt het hele jaar door verzameld, en aan het einde van het jaar naar een goed doel overgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat er in de regio bijzondere voorwerpen uit het water worden gevist. Op de Kortenaerkade werd in juli 2019 een mortiergranaat uit het water gevist en in september 2019 visten twee jongetjes een kluis met sieraden op in Leidschendam. Mede naar aanleiding van incidenten rond magneetvissers die met een opgevist explosief achter op de brommer naar een politiebureau gingen, staat deze hobby ter discussie, maar in Den Haag is het magneetvissen (nog) niet verboden.


Door: Regio 15