Losliggende stoeptegels zorgen voor ongeval op Huis te Landelaan

mainImage
Losliggende stoeptegels zorgen voor ongeval op Huis te Landelaan

Op de Huis te Landelaan heeft zich een ernstig ongeval voorgedaan met een scooterrijder door losliggende stoeptegels. Het ongeval is in onderzoek. Wijkagent Uzi heeft Handhaving Rijswijk gevraagd voor een spoedreparatie. “Ziet u een losliggend straattegel maak er een foto van en stuur dit op naar de gemeente met de gemeenteapp."

De Fietsersbond krijgt veel meldingen van fietsers over loszittende tegels en wijkende betonplaten, als gevolg van de aanhoudende warmte. De situatie heeft al tot diverse ongelukken geleid.

Een woordvoerder van de bond bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws. Door de hitte wordt het zand tussen de tegels poederig, wat ervoor zorgt dat ze los komen te liggen en in sommige gevallen omhoog steken. Ook beton trekt omhoog als gevolg van de uitzonderlijke temperaturen gedurende een lange periode. “In diverse plaatsen wordt er door de gemeente of politie voor gewaarschuwd. Fietsers moeten erop bedacht zijn dat dit kan voorkomen, want de situatie geeft alle reden om heel goed uit te kijken,” aldus de woordvoerder. De bond kreeg in de afgelopen jaren al wel klachten over slecht wegdek door warmte, maar nu is het aantal meldingen uitzonderlijk hoog.

Foto: Uzi O.

Bron: onder meer ANP

 

 


Foto: Digitaal Dagblad