Rijswijks Dagblad | Brand Haagsche Beek blijkt aangestoken

Brand Haagsche Beek blijkt aangestoken

mainImage

Restaurant De Haagsche Beek aan de Machiel Vrijenhoeklaan in Den Haag is in mei in brand gestoken. Dat blijkt uit beelden van de beveiligingscamera’s van het restaurant, die dinsdag te zien waren in het opsporingsprogramma Team West. Daarop is te zien hoe een brandbare vloeistof via het dak naar binnen wordt gegooid en aangestoken. Daarna vlucht een persoon weg door de bosjes achter de zaak.

Op beelden van een camera buiten is te zien hoe een persoon na het ontstaan van de brand vanaf het dak naar beneden vlucht. Daarna is de persoon te zien achter het hek, waarna deze verdwijnt via de bosjes. Op het dak is een jerrycan achtergebleven, waar de brandbare vloeistof in heeft gezeten. De politie komt graag in contact met mensen die hebben gezien dat de jerrycan voor de brandstichting werd gevuld, mogelijk bij een benzinestation in de buurt.

De recherche hoort het ook graag als er iemand is gezien met zo’n jerrycan in de buurt van restaurant De Haagsche Beek in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 mei. Alle verklaringen van getuigen zijn welkom, net als informatie over het mogelijke motief. Ook dat is nog onduidelijk.


Door: Politie