Rijswijks Dagblad | Bill Baker verheugt zich op 'thuiswedstrijd'

Bill Baker verheugt zich op 'thuiswedstrijd'

mainImage

Het concert dat Bill Baker’s Big Band woensdag op de dag van 100 jaar radio in het Kurhaus geeft (Podium, 15.40-16.40 uur) is een mooi opzetje voor de ,,thuiswedstrijd” van de band op zondagmiddag 10 november in de Rijswijkse Schouwburg. Op de dag van het interview zijn nog zo’n twee honderd toegangskaarten in de verkoop, en dat zint de Rijswijkse naamgever Wim Zweekhorst (74) allerminst. De perfectionist kan al teleurgesteld zijn wanneer de zaal uitverkocht is, maar er, om wat voor reden dan ook, toch nog vijf plaatsen onbezet zijn, zoals onlangs bij een concert het geval was.

De in Glenn Miller muziek gespecialiseerde Big Band profiteert dit en komend jaar nog van de komende bevrijdingsfeesten.. Dit jaar waren er al optredens in het eerder bevrijde zuiden van het land, volgend jaar volgen optredens in het dan 75 jaar geleden bevrijde westen. Zweekhorst, bespeler van de baritonsaxofoon en klarinet, heeft de datum van  4 mei 2020 al in grote letters in zijn agenda opgeschreven wanneer de band een optreden gaat verzorgen op het kerkhof in Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan.

Maar eerst dus zondagavond de show op  de planken van de Rijswijkse Schouwburg. In Don Bosco is de laatste weken hard gerepeteerd om nog wat kleine dingetjes in de show te perfectioneren. Het programma bevat niet alleen nummers van Glenn Miller maar ook van vergelijkbare musici als Benny Goodman en Tommy Dorsey. Hoewel de band  ook moderne muziek van artiesten als Adele en Van Halen ten gehore brengt,  besluit het uit louter uit amateurmusici bestaande orkest (alleen de muzikaal leider en technicus worden betaald) uiteindelijk toch terug te keren naar hun comfort zone. Oud-bakker Zweekhorst : "Wij komen er tijdens het programma achter dat we toch bij onze stiel moeten blijven, en dat is het recept van herkenbare big band muziek, authentieke muziek die in de jaren veertig zo populair was, met een zangeres die haar liedjes nog staand achter de microfoon brengt in kleding uit die jaren.”

Bill Baker’s Muziek Explosie is zondagmiddag bij te wonen in de Rijswijkse Schouwburg, aanvang 15.00 uur

Peter Petit